Bergsport

Bergsport

Längenfeld ligt in het Oetztal, één van de meest aansprekende bestemmingen in Tirol, als het gaat om verschillende bergsporten.

Zo loopt bijvoorbeeld de bekende Oetztal Bike Trail, direct langs het dorpje. Een route voor mountainbikers en fietsers, die door het gehele Oetztal loopt. of natuurlijk op één van de vele, vele andere routes voor mountainbikers.

Overigens kan je het niet zo gek bedenken, of de bewuste bergsport is wel ergens in de omgeving van Längenfeld, of de omliggende dorpen, mogelijk.

Längenfeld ademt Bergsport

Als meest geliefde bergsport, is het natuurlijk ook mogelijk om te wandelen rond Längenfeld, alhoewel men hier iets verder durft te gaan dan in andere delen van Tirol.

Enerzijds zijn er enorm veel wandelwegen. Soms wat moeilijker, soms wat makkelijker, en er zijn wandelingen mogelijk voor iederen.

Anderzijds, hebben ze hier ook nog eens speciale themawandelingen, onder het motto van Ötztal Trek.

Je kan je afvragen of dit onder wandelingen valt, maar het is in ieder geval erg aan te bevelen, en zeker als je nu eens de bergen echt wilt beleven.

6 Deelroutes, bestaande uit een total van 22 etappen en 15 varianten. Oftewel 30.000 hoogtemeters, en een totale lengte van 400 kilometer, waarbij je door en over de bergen kan wandelen, maar ook moet klimmen.

Onderweg kan je bij diverse berghutten overnachten, en de volgende morgen verder wandelen.

Dat wil zeggen, als de zonsopkomst bij de berghut niet dusdanig adembenemend is, dat je blijft plakken!

En zo zijn er natuurlijk nog veel meer wandelingen mogelijk, zoals bijvoorbeeld, en we noemen slechts een paar hele mooie voorbeelden, de route naar de Polltalalm, of de route naar de geliefde Alpengasthof am Feuerstein.

Overigens zijn er nog veel meer almen en hutten, waar je na een wandelingen kunt uitrusten, en kunt genieten van een drankje of wat te eten.

Wil je liever gaan klimmen tijdens je vakantie, dan heeft Lägenfeld ook voor deze bergsport enorm veel te bieden, zoals de klimtuin Auplatte, klimtuin Nösslach, klimtuin Oberried en klimtuin Astlehn, de mogelijkheden bij de Winnebachhütte, bij de Burgsteiner Wand, en bij Aschbach.

En vanzelfsprekend zijn er ook diverse klimtochten mogelijk in de bergen.