Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Längenfeld is niet alleen een heerlijke vakantiebestemming als je wilt genieten van de prachtige bergwereld.

Het dorpje, maar ook de rest van het Oetztal, biedt ook nog eens diverse mogelijkheden voor uitstapjes, en bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden in Längenfeld

De Aqua Dome is natuurlijk één van de bezienswaardigheden in Längenfeld, en een uitstapje waar je je zeker één of meerdere dagen, uitstekend zult vermaken.

Ook de diverse kerken zijn bezienswaardig, zoals de Kirche Maria Hilf in Gries, de parochiekerk Hl. Katharina, en de Kirche Hl. Martin.

Bijzonder is het Franz-Senn-Haus en de kapel ter nagedachtenis van deze oprichter van de Duitse Alpenvereniging.

Ook leuk is de Sagenweg, de Lehner waterval, die weliswaar niet zo groot is als de Stuiben waterval in Umhausen, de hangbrug, uitzichtspunt Adlerblick, met een mooie uitzicht over Längenfeld, de Winkelbergsee, en het plaatselijke Heimatmuseum.

Ötztaler Funpark

Het Ötztaler Funpark Huben heeft diverse speelmogelijkheden voor kinderen, en is dus een ideaal uitstapje voor gezinnen.

Hier kan je onder andere een skatebaan, een trampoline, reuzenschommel, kabelbaan, klimtoren en talrijke andere faciliteiten vinden, die garant staan voor heel veel speelplezier.

Kinderen kunnen ook stuwdammen bouwen bij Geospielplatz Wasser und Steine, dat bij het park hoort.

Ouders hoeven zich ook niet te vervelen bij het Ötztaler Funpark, want bij het park is een gezellig restaurant, met terras.

Bezienswaardig in het Oetztal

Ook in de omliggende dorpen, valt er veel te zien.

Natuurlijk in Sölden, met onder andere Freizeitarena Sölden, de Timmelsjoch Hochalpenstrasse, en natuurlijk de gletscher, waar enkele jaren geleden de IJsmummie Ötzi werd gevonden.

In Umhausen heb je de Stuiben waterval, één van de hoogste en meest indrukwekkende van Oostenrijk, en het Ötzidorf, waar je kunt bekijken hoe de inwoners van het Oetztal naar alle waarschijnlijk hebben geleefd, zo’n 5.000 jaar geleden.

Iets verder weg in Oetz het mooie Turmmuseum, de Weller Brücke en natuurmonument de Piburger See, en helemaal aan het begin van het Oetztal de speeltuin voor grote jongens, Area 47.