Wintersport Längenfeld

Wintersport

Längenfeld ligt tussen de grote skigebieden in het Oetztal, en is ’s winters een gezellig skidorp, met gezellige restaurants en bars.

Een ideaal dorpje, als je wel wilt genieten van de wintersport, maar geen zin hebt in de drukke wintersportdorpen, zoals bijvoorbeeld Sölden.

Wintersport in Längenfeld en Gries

Wat veel toeristen niet weten, het dorpje Gries bij Längenfeld heeft een klein skigebied.

In het Sulztal, op slechts 6 kilometer van Lägenfeld, staat een nieuwe sleeplift, zonder wachttijden, en ideaal voor kinderen en iedereen die net begint met skiën.

De pisten zijn perfect geprepareerd, 100% sneeuwzeker, en dagelijks geopend van 9:30 tot 16:00 uur.

1 Keer per week is ook skiën mogelijk in de avond, de schneesportschule Gries geeft speciale cursussen voor kinderen en voor beginners, en bij het skigebied ligt een Tubingbaan, om te genieten van de moderne wintersport snowtubing.

Bij Gries is nog een wintersport heel erg groot. De regio biedt namelijk diverse skitouren, in het alpine landschap hoog boven het dorpje.

Langlaufen

Längenfeld is ook een aansprekende winterbestemming voor langlaufers, en biedt bij het dorpje, maar ook in Gries, verschillende Loipen, en ook cursussen voor iederen die wil gaan langlaufen.

40 Kilometer klassieke loipen, en 19 kilometer skating loipen, die overigens allemaal door de prachtige natuur lopen, en goed onderhouden worden.

Andere wintersporten

Andere sportmogelijkheden tijdens de wintersport zijn onder andere

  • Sneeuwschoenwandelen, ook onder begeleiding van een gids.
  • Winterrunning, oftewel hardlopen, c.q. joggen over de winterwandelwegen.
  • Winterwandelen op meer dan 40 kilometer wegen, en goed schoongemaakt.
  • Rodelen op de rodelbanen bij de Brand Alm, de Wurzbergalm, Alpengasthof am Feuerstein, de Nissalm, en de Sulztalalm.
  • Schaatsen, en curling, is mogelijk bij de sportvelden Unterlängenfeld, en in Gries.
  • IJsklimmen.

Längenfeld is dus een erg aantrekkelijk bestemming voor de wintersport, met een afwisselend programma, en dus ideaal voor iedere wintersportvakantie.

Hier zal je, met de mogelijkheid om de diverse skigebieden in het Oetztal te bezoeken, een heerlijke wintersport doorbrengen.