Blog

De mooiste wandelgebieden in het Ötztal

Ben jij op zoek naar een manier om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en te genieten van de prachtige natuur? Dan is wandelen in het Ötztal in de gemeente Längenfeld in Oostenrijk de perfecte oplossing voor jou! Het gebied staat bekend om zijn adembenemende landschappen, kristalheldere meren en idyllische bergpaden. Of je nu een ervaren wandelaar bent of net begint met wandelen, er is voor ieder wat wils. In deze blog nemen we je mee op een reis door het Ötztal en ontdek je de mooiste wandelroutes en verborgen pareltjes van de gemeente Längenfeld. Laat je inspireren en ontdek de schoonheid van de natuur tijdens een ontspannen wandeling in dit prachtige gebied. Tip: zoek je nog een hotel? Allinclusivekoning.nl heeft de mooiste hotels in Oostenrijk op een rijtje gezet.

Wat zijn mooie wandelgebieden in het Ötztal in Längenfeld?

Längenfeld is een mooi dorp in het Ötztal met veel wandelroutes voor verschillende niveaus. Een paar voorbeelden zijn:

 

  • De Wasserläufer Brand-Burgstein route, een gemakkelijke wandeling van 4 km met 390 m hoogteverschil die je langs een waterval en een uitzichtpunt brengt.
  • De Schweinfurter Hütte route, een middelzware wandeling van 13 km met 480 m hoogteverschil die je naar een gezellige berghut leidt.
  • De Teufelskanzel-Duringweg route, een middelzware wandeling van 3,5 uur die je langs de Fischbach, de Pestkapel en de Teufelskanzel (een rotsformatie) brengt.

 

TIP: Je kunt ook de Wikiloc app gebruiken om meer wandelroutes te vinden en te volgen in Längenfeld.

Waarom is de Ötztal zo’n populair vakantiegeibied?

Het Ötztal is een populaire vakantiebestemming zowel in de zomer als de winter. De omgeving heeftt veel te bieden heeft voor verschillende soorten reizigers. Zo heb je hier onder andere:

 

  • Gezellige dorpen zoals Huben, Griesmet elk hun eigen karakter en sfeer
  • Een prachtige natuur met meer dan 250 bergtoppen boven de 3000 meter.
  • Een divers aanbod van activiteiten voor het hele gezin, zoals wandelen, fietsen, klimmen, raften, zwemmen en wellness
  • Een perfecte bestemming voor zowel de wintersport als zomervakantie. In Sölden heb je een skigebied met 142 kilometer aan pistes wintersportmogelijkheden zoals langlaufen

Tips voor een wandelvakantie in Oostenrijk

Wandelen in Oostenrijk is een geweldige manier om te genieten van de natuur en de bergen, maar het vereist ook een goede voorbereiding en veiligheid. Hier zijn enkele tips om rekening mee te houden bij wandelen in Oostenrijk:

 

  • Zorg voor het juiste materiaal, zoals goede wandelschoenen, een rugzak, een waterdichte jas, een kaart of gps, een EHBO-kit en voldoende eten en drinken.
  • Kies een wandelroute die past bij jouw conditie en ervaring. Houd rekening met de hoogteverschillen, de afstand en de moeilijkheidsgraad.
  • Plan je wandeling van tevoren en informeer iemand over je route en verwachte terugkomsttijd. Check ook het weerbericht voordat je vertrekt en pas je plannen aan als het weer verandert.
  • Respecteer de natuur en laat geen afval achter. Blijf op de gemarkeerde paden om erosie te voorkomen. Wees voorzichtig met koeien op de almen en houd afstand.
  • Geniet van het wandelen in Oostenrijk en neem de tijd om te rusten en te bewonderen