Watersport

Watersport

Watersport? In het Oetztal?

Jazeker. Deze bergachtige regio is één van de meest aansprekende en uitdagende regio’s in Tirol voor watersport.

Niet alleen kan je hier zwemmen, overigens bij de Aqua Dome, en bij het openlucht zwembad in Längenfeld, maar de regio staat vooral bekend als een uitstekende bestemming om te vissen in de wild stromende riviertjes, en de mooie meertjes, en het Oetztal is één van de allerbeste bestemmingen voor canyoning, en vooral voor rafting.

Het openlucht zwembad is overigens verwarmd, en is geopend van midden mei tot begin september, mits het weer goed is. Naast mogelijkheden om te zwemmen, heeft het openlucht zwembad een grote ligweide, een groot kinderbad met verschillende speelapparten, een 35 meter lange glijbaan, en andere faciliteiten.

Zwemmen is zo gezegd, natuurlijk ook mogelijk in de Aqua Dome, met binnen- en buitenbad, en diverse wellnessfaciliteiten.

Watersport in het Oetztal

Zoals al geschreven, is het Oetztal een erg goede watersportbestemming. Zo kan je ook nog gaan zwemmen in de Freizeit Arena in Sölden, en in de openlucht zwembaden in Umhausen, Oetz, Sautens, en Area 47, en ligt bovendien bij Oetz nog een heerlijk meertje, de Piburger See.

Verder kan je nog van water genieten bij Umhausen, bij de Stuiben waterval, wat op zich al een grote bezienswaardigheid is.

De echte watersport is hier echter rafting, alhoewel canyoning natuurlijk ook met watersport te maken heeft.

Rafting wordt weliswaar niet direct in Längenfeld aangeboden, maar is wel mogelijk in de meeste andere dorpen in het Oetztal.

Bij Oetz ligt zelfs een wedstrijdparcours, terwijl het Oetztaler Ache in het Oetztal, de Imster Schlucht bij Imst en de Inn bij Haiming, zeer geliefd zijn om te raften, trouwens ook om te kajakken.

Wil je deze sport een keer proberen, dan zijn er diverse aanbieders in het Oetztal, en er zijn ook mogelijkheden bij Area 47.

Het is in ieder geval een watersport waarbij de nodige adrenaline bemerkt zal worden.